reaktion acceptans


lilla e och jag har badat. nu står vi i duschen och hon tittar storögt på den beiga obekanta sak som täcker en stor del av min mage. stora blå ögon med något oroligt i blicken. hon frågar högt och oförsiktigt utan ett uns av fördömande i rösten - vad är det där? jag svarar att det är som ett stort plåster som jag måste ha på mig för att min mage en gång var trasig. jag visar henne ärren och berättar att jag blivit opererad. att de tagit ut det som var sjukt och istället får jag nu bära det här plåstret. jämt. hon tittar och nickar. tar in informationen och accepterar. där sydde de dig. precis, svarar jag. men jag mår bra nu. hon ler. säger, tur att min mage fungerar bra. att jag slipper att bli opererad. för det gör ont. kloka lilla varelse. ja, det är tur, säger jag och lägger till att ja, det gör väldigt ont. 


ämnet är slutdiskuterat. hon har slukat olikheten och för henne betyder den alls ingenting. acceptansen är total och nu skrattar hon åt mitt schampo-skummiga hår istället.

om hon visste hur hon hjälpte mig att växa. ännu en seger i min egna kamp att acceptera metamorfosen.

Kommentarer

 1. Underbart! Själv hade jag lilla F 5 år som drog i min och frågade: "vad är det där?". Jag förklarade och hon svarade: "Äckligt". Jag försökte få henne att testa en påse. Att klistra på magen. Hon sade: "Jag vill inte bajsa ur magen". Jag blev ledsen. Var precis efter operation. Nu tycker jag nästan det är charmigt.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Oh, no...haha! Nej, men vem vill bajsa ur magen liksom...jag var inte direkt detaljerad i min beskrivning...tog den 'lätta' vägen, ett plåster kändes relativt neutralt i jämförelse med bajspåse. Kram!

  SvaraRadera
 3. Så fint. Samma sak hände mej förra sommaren på stranden med syster och hennes barn. Jag sa också att det var ett plåster och enda reaktionen blev "Wow, vilket stort plåster. Ett påsplåster". Sen var det inte mer med det. Det var liksom bara helt okej. Och det kändes ända in. Alla borde vara mer barn ibland.
  Stora kramar

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg